Het coronavirus

Goed nieuws: Onze Kaagweken gaan door!

Protocol zomerkampen
Op dinsdag 9 juni is eindelijk bekend geworden dat zomerkampen voor kinderen en jongeren dit jaar mogen doorgaan onder bepaalde voorwaarden. Organisaties aangesloten bij het Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR en HISWA-RECRON hebben in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een protocol opgesteld. Dit protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en is op donderdag 11 juni met goedkeuring van minister De Jonge voorgelegd aan de Tweede Kamer. Er is een versie van het protocol voor kampen met kinderen tot en met 12 jaar en een protocol voor kampen met jongeren van 13 tot en met 18 jaar. 

Wat betekent dit voor ’t Vossenhol? 
De P-weekenden en Frieslandweken hebben we helaas moeten annuleren. Voor de Kaagweken hebben we een eigen protocol opgesteld. Dit is een afgeleide van het ‘algemene’ protocol voor zomerkampen. De basis van ons protocol is dat we aanwezigheid van het coronavirus op ’t Vossenhol willen voorkomen, zodat er binnen de groep geen besmetting kan plaatsvinden. Dit doen we door o.a. een gespreide aankomst, een gezondheidscheck vooraf en uiteraard een schoon gebouw. Kinderen of stafleden die verschijnselen hebben van corona kunnen helaas niet deelnemen aan de week. 

We volgen de basisrichtlijnen van het RIVM. Daarnaast komt er meer slaapruimte en een grote tent buiten voor meer speel- en eetruimte. Alle ruimtes worden meerdere keren per dag goed geventileerd en schoongemaakt. Contact met de buitenwereld wordt tijdens de week zoveel mogelijk vermeden, zodat we met elkaar een kampbubbel vormen. Mocht een kind of staflid tijdens de week verschijnselen van corona krijgen, dan moet hij of zij helaas direct naar huis en worden getest.

Het zeilen gaat zoals we gewend zijn, maar een aantal activiteiten op de kant gaan we iets anders inrichten. Zoals het corveeën, een aantal spellen en de afsluiting van de week. Toch kunnen we met het protocol de gezellige Vossenholsfeer behouden. 

Wij kijken uit naar een bijzonder seizoen aan het mooiste plekje aan de Kaag! Voorafgaand aan de week ontvangen kampers en ouders ons protocol en een paklijst.

Stel dat de week van mijn kind toch niet door kan gaan?
Mocht het weekend of de week van uw kind geannuleerd moeten worden, dan storten wij uiterlijk op 15 september 2020 50% van het inschrijfgeld terug op uw rekening. Voor de overige 50% bieden wij u een voucher aan die u volgend jaar voor de inschrijving van uw kind kunt gebruiken. Op deze manier kunnen wij onze vaste lasten, zoals huisvesting, boten, verzekeringen, etc. blijven betalen, en kunnen wij als oudste zeilschool van Nederland (en stichting zonder winstoogmerk) alle kampers en staf uitzicht bieden op een toekomst met nog vele mooie zeilkampen!

Hier vind u ons Covid-19 Protocol. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via info@vossenhol.nl