Zeildiploma’s

Het Vossenhol-systeem kent vier diploma’s voor kielboten zoals een Zestienkwadraat. Diploma A geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd. Zeildiploma B betekent dat er onder normale omstandigheden zelfstandig gevaren kan worden. Diploma C wil zeggen dat je bij hardere wind kan zorgen voor een veilige vaart voor boot en bemanning. Met zeildiploma D zit je bijna op het zeilniveau van de schippers. En daarna kan je misschien wel staf worden. Hieronder zie je een overzicht van wat je leert voor ieder diploma.

Dit is het beginnersdiploma. Je leert de beginselen van het zeilen en maakt kennis met de sport. Het diploma is bedoeld voor mensen die nog niet (actief) gezeild hebben. Lees hier meer over het A-diploma.
Als je dit diploma wilt gaan halen, moet je aan het begin van de week de beginselen van het zeilen al beheersen. Het diploma omvat dus naast de basisvaardigheden van het A-diploma veel extra manoeuvres. Lees hier meer over het B-diploma.
Het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht is één van de einddoelen van dit diploma. Er komt dus meer bij kijken dan zeilen alleen. Een zeildiploma voor gevorderden. Lees hier meer over het C-diploma.
Het D diploma is het zwaarste diploma en is uitsluitend bedoeld voor de vergevorderde zeilers. Je moet onder alle omstandigheden de boot goed beheersen. Lees hier meer over het D-diploma.
  • THEORIEBOEK BESTELLEN

    We hebben een eigen Vossenhol-theorieboek uitgebracht dat naadloos aansluit bij onze zeilinstructie. Je kunt het boek aanschaffen aan het begin van de zeilweek.

  • TEST JE ZEILNIVEAU

    Als je een week komt zeilen op ’t Vossenhol, wil je natuurlijk een zeildiploma halen. We hebben een makkelijk testje gemaakt, zodat je meteen kan checken op welk niveau je al kan zeilen. Doe hier de test!