Sluiten
Oude Ballen

klikken hier.

 

Staff Only

Ga hier Privé binnen.

 

 

Staff Only
kaagweekteiltje

In het seizoen 2015 zijn de leeftijden voor de weken aan de Kagerplassen: 10 t/m 12 jaar (lagere school), 12 t/m 14 jaar (onderbouw) en 14 t/m 17 jaar (bovenbouw). Een grote kracht van 't Vossenhol is dat wij spelenderwijs kunnen improviseren, wij vinden niet snel iets onmogelijk. Het programma passen we dus ook aan op je leeftijd. Bij elke leeftijd zijn andere dingen belangrijk en leuk. Daar houden we dus rekening mee.

Hoe ouder je bent, hoe fanatieker ons instructieprogramma. Je bent fysiek dan namelijk sterker en je verantwoordelijkheidsgevoel is groter. Ben je jonger en zit je nog op de lagere school dan leer je het zeilen wat meer spelenderwijs. Zit je in de bovenbouw en ga je op voor je C- of D-diploma dan hebben we een apart zeilinstructieprogramma voor je. Zowel aan de theorie als de praktijk van het zeilen besteden we meer tijd.


Het programma zondag 16.00 uur - zaterdag 14.00 uur

Globaal ziet de week er als volgt uit: zondagmiddag ga je zo snel mogelijk zeilen. Je leert de andere kampers kennen en je kunt als je daar zin in hebt al een beetje inzeilen op de plas. 's Avonds na het eten volgt een welkomstpraatje, een theorieles en gezelligheid. Iedereen blijft de hele week op 't Vossenhol slapen.

Van maandag tot donderdag zit je zo'n zes uur per dag aan boord. Voor de jongste leeftijdscategorie (lagere school) soms wat korter en voor de oudste (bovenbouw) wat langer. Iedere dag met andere kampers en een andere schipper. Als je niet aan het roer zit, kun je de fok bedienen, knopen oefenen, kletsen, luisteren of zingen. Tussen de middag lunchen we met zijn allen op 't Vossenhol en daarna varen we tot het eind van de dag om het zeilen goed onder de knie te krijgen. spel1

Als alle boten in de late namiddag zijn opgeruimd, is het tijd voor het avondeten. Smullen bij het pannenkoekenhuis, 'friet van Piet' of barbecue. Na de theorieles zijn we klaar voor andere actie. Zoals Pictionary, spel-zonder-grenzen, het smokkelspel of 'Wedden dat'.

dagtocht1

Vrijdags gaan we op dagtocht. We varen de hele dag achter elkaar door het oer-Hollandse landschap en lunchen ergens in een weiland. Die avond, terug op 't Vossenhol, verbouwen we de grote zaal voor de bonte avond. Theorie-examen doe je in principe op donderdag en praktijkexamen vaar je op zaterdagochtend. Tijdens de diploma-uitreiking op zaterdagmiddag om 14.00 uur (iedereen is hierbij uitgenodigd) hoor je of je geslaagd bent of niet.

Omdat 't Vossenhol al zo oud is hebben we in de loop der tijd ontzettend veel ontwikkeld om onze kampen nog beter en leuker te maken. Een daarvan is bijvoorbeeld de hoge zeilstandaard waar we bijzonder trots op zijn. Of de vele grandioze spellen waar we elke keer weer net iets anders van maken.

 

Bel ons

Milou Stockmann:
06 - 54 69 27 02

E-mail ons

Informatie:
info@vossenhol.nl

Schrijf ons

Zeilschool 't Vossenhol
t.a.v. Milou Stockmann
1e Hasselaerstraat 9
2013 GD  Haarlem

Vind ons

Zeilschool 't Vossenhol
Hellegatspolder 3
2361 NA Warmond
Telefoon: (0252) 21 11 81